Țintește către o viață eternă!

Țintește către o viață eternă, nu către foc și pierzare!

Spuneam că ți eu mă tot întreb care e sensul vieții. Nu știu dacă voi l-ați aflat. Da, știu că e greu de aflat răspunsul. Uneori la școală când nu mă descurcam la o problemă mai grea profesorul schimba sensul întrebării pentru a avea o privire de ansamblu dând lumină asupra problemei. Să facem și acum la fel, schimbăm sensul întrebării formulând astfel : „Ce nu este sensul vieții? ”

Care credeți că nu este ținta vieții.

Dacă răscoliți puțin prin Biblie veți găsi răspunsul (răspunsuri ) în spusele Domnului Isus. Parabolele Sale descoperă misterele noastre și adesea aduc liniște și sens întrebărilor noastre stăruitoare.  El ne cunoaște zbaterile și ca unul care a călcat prin praful acestui pământ a lăsat răspunsuri pentru fiecare. Nu cred că este om care respirând aer din lumea aceasta să nu aibă întrebări la care să nu mai caute răspunsuri. Poate există doar oameni care nu au scris sau nu au verbalizat încă toate căutările lor așa cum fac eu aici. Și voi aveți multe la care încă mai căutați răspunsuri…doar că nu vă aud vocea. Însă dacă o voce e prea slabă nu înseamnă că nu există.

La unele am găsit răspunsuri, dar viața nu s-a oprit acolo… au venit altele și altele pentru ca viața prin însăși dinamica ei înseamnă mișcare și permanentă schimbare.

Acum revenind la parabolele Domnului Isus haideți să descoperim împreună câteva adevăruri care ne vor lumina puțin pentru viața aceasta. Citiți pilda neghinei din Evanghelia după Matei.

” Un om a semănat sămânță bună în țarina lui, dar pe când dormeau oamenii vrăjmașul a venit și a semănat neghină între grâu și a plecat!”

Foarte simplu … am descoperit sensul vieții citind cu atenție ce scrie mai sus.

Semăn neghină sau sămânță bună??? Deci care ar fi țelul vieții? Ce ar trebui să semăn? Citind până la sfârșit vad că fiecare are o destinație. Neghina în foc, grâul în grânarele Stăpânului. Deci semănăm în viața aceasta în funcție de ce destinație vrem să avem la final. Fie că vrem fie ca nu vrem lucrurile se vor termina. Fiecare are destinația lui.

Vom ajunge la un finiș, la o țintă!

Nu este om în lumea aceasta care să poată să spună că el nu știe ce este bine și ce este rău. Dacă ești sincer cu tine însuți știi ce-i bine și ce nu-i bine la fel cum un agricultor știe ce e grâul și ce este neghina. Alegerea este a noastră…!!! care ne este ținta pentru că fiecare ne îndreptăm către ținta noastră.

Eu mai am puțin…poate încă 40 de ani, poate mai puțini…dar ținta mea este aproape…cu cât mă apropii mai mult de Finiș cu atât o disting mai bine. Nu mă îndoiesc căci și cu tine e la fel…vezi bine unde îți țintesc pașii… și dacă vezi că viața ta nu a avut o țintă bună schimbă-ți țelul vieții pentru că încă mai poți. Țintește către o viață eternă, nu către foc și pierzare!

Comentarii?