Care o fi ținta vieții? Fericirea? Banii?? Realizările?

Lucrurile se petrec diferit, prioritățile se schimbă.

Este o vreme când încep să privesc lucrurile altfel. Poate „e de vină” vârsta de mijloc când viața reîncepe un alt traseu. Realizez că lucrurile se petrec diferit, prioritățile se schimbă, bucuriile se schimbă, uneori chiar și prieteniile se schimbă, relațiile se schimbă. Nu mă refer la a schimba persoanele și relațiile ci pur si simplu tot ce-a fost capătă alt sens, altă valoare.

Care o fi ținta vieții? Fericirea? Banii?? Realizările?Acum ce are valoare chiar va rămâne, ce a fost umplutură va fi lăsat în urmă. Și asta nu pentru că așa vreau eu, ci pentru că pur și simplu nu mai este timp și loc pentru lucruri nefolositoare sau chiar otrăvitoare. Realizez că viața e prea scurtă ca să o umplu cu gunoaie și prea valoroasă ca să o las să treacă așa ușor.

Viața mea… e a mea.

Cine are un cuvânt de spus în viața mea trebuie să aibă un cuvânt bun. Dacă las pe oricine să lase o urmă în viața mea, când lucrurile nu merg bine n-ar trebui să dau vina pe nimeni…

Dacă ar fi să dovedesc puțină matematică aș spune că 40 ar fi jumătatea lui 80. Da, pentru cei mai tari 80 e punctul de finiș. Pentru mine nu știu care va fi punctul de finiș, dar știu că mă îndrept într-acolo. Și spun asta doar pentru că îmi place să mă cred și eu printre cei mai tari ( deși nu-mi doresc să trăiesc multă bătrânețe). Realistic vorbind viața are tot mai mare valoare pe măsură ce îți dai seama unde te îndrepți. Acum nu mai am nimic de dovedit nimănui, aș vrea însă să îmi pot spune mie și celor din urma mea: „ Iată ținta către care am alergat toată viața!” Și să fiu sigură că am ajuns unde trebuia.

Astăzi mă întreb ce contează cu adevărat.

Și mă întreb, și mă întreb zi de zi… e timpul să verific dacă știu care mi-e ținta și să verific dacă încă mai alerg spre ea.  Contează oare ce ai realizat pe pământul ăsta? Eu cred că tot am realizat o frântură din lucrurile acestui pământ însă e ciudat…căci cu cât realizez mai multe pentru pământul ăsta cu atât simt că mă îndepărtez mai tare de ținta vieții.

Nu, nu asta e viața…sau nu cea pe care aș vrea eu să o trăiesc…să zădărnicesc toate zilele pentru ceva ce … „ este cosit iute ca iarba” și dispare…

Care o fi ținta vieții??? Fericirea? Banii?? Realizările? Sănătatea? Familia? Societatea? Cariera? Serviciu? Copiii?

Tare mi-aș dori să îmi spuneți voi… Ați aflat ținta vieții? Alergați într-acolo? Sau după atâția ani de trăit încă vă mai căutați ținta vieții?

Comentarii?