Ce pot să fac când totul pare că este în zadar…?

Mereu am crezut că dacă „fac ceea ce trebuie ” va fi bine în viața mea. Mereu am crezut că nu există efort nerăsplătit și că dacă fac eforturi vor veni și rezultatele pe măsură.

Astăzi nu mai cred așa… uneori parcă oricâte eforturi ai face nu e de ajuns… nimic nu se schimbă, nu se ivește nici o schimbare, nici un rezultat.

Ce pot să fac în astfel de situații…? Pot să aștept… să sper, să aștept, să sper, iar și iar… sau aș putea să mă prăbușesc în disperare. Și oricare variantă aș alege-o…oare s-ar schimba ceva?

Nu, cred că nu, schimbarea lucrurilor nu vine din atitudinea care o adopt într-o astfel de situație…Atitudinea mă schimbă pe mine,  nu circumstanțele și situațiile din jur. Dacă aleg să aștept și să sper, voi trăi, zi după zi, făcând încă un pas și încă un pas… dacă însă disperarea mă cuprinde voi cădea în cele din urmă în mlaștina deznădejdii și a neputinței, și dacă cândva lucrurile se vor schimba nu voi fi acolo cu prezența mea, gata să accept și să primesc schimbarea.

Uneori așteptarea e lungă și grea.

Dar uneori așteptarea e lungă și grea, și poate nici nu ajung să mai trăiesc să o văd…atunci ce am realizat. La o primă analiză pare că …nimic… însă privind cu atenție REALIZAREA CEA MAI MARE ESTE CĂ NU M-AM SCUFUNDAT ÎN DISPERARE ȘI DEZNĂDEJDE. Am trăit cu ce mi-a mai rămas și aceasta pare să fi fost suficient pentru a merge mai departe în viață.

Uneori așteptarea e lungă și greaCred cu toată tăria că viața începe abia după moarte…acum facem un mic exercițiu pentru adevărata viață… Aici doar gustăm câte un pic din fiecare, ACOLO toate vor fi schimbate!

Nu pot face prea multe să schimb lucrurile…iar uneori ce fac pare să nu fie de ajuns…RĂMÂNE SĂ SPER ȘI SĂ CRED CĂ ÎNTR-O ZI LUCRURILE SE VOR SCHIMBA.

Până atunci eu trebuie să nu las tristețea, disperarea, deznădejdea  și neputința să mă cucerească. Nu pot schimba lucrurile dar pot alege cum trec prin ele…

Eu încă mă lupt, n-am ajuns la victorie… Voi??? Da-ți- mi un semn cum ați câștigat cursa! Succes și răbdare!

Comentarii?